Skip to main content

We moeten het even hebben over de fashion faux pas van onze koninklijke familie tijdens Koningsdag. Want laten we eerlijk zijn, wat een stijlloze bende was dat zeg! Máxima, Amalia, Alexia, Ariane en Willem-Alexander deden hun uiterste best om eruit te zien als een wandelende kermisattractie, en het is ze glansrijk gelukt!

Laten we beginnen met onze koning himself. Willem-Alexander koos voor een outfit die nog het meest leek op een mix tussen een carnavalspak en een verlopen clown. Met zijn feloranje broek, knalblauwe jas en gele stropdas leek hij rechtstreeks weggelopen uit een slechte Grapperhaus-lookalike wedstrijd. Serieus, wie adviseert deze man op het gebied van mode? Een kleurenblinde papegaai?

En dan onze koningin Máxima. Normaal gesproken een stijlicoon, maar deze keer sloeg ze de plank volledig mis. Haar felroze jurk met tientallen tierelantijntjes leek eerder op een mislukte knutselwerkje van een kleuter dan op een koninklijk ontwerp. Bovendien leek het alsof ze haar kledingkast in de uitverkoop van de Action had leeggekocht. Koningshuisbudget, anyone?

En laten we de prinsessen niet vergeten. Amalia, Alexia en Ariane zagen eruit alsof ze rechtstreeks van de catwalk van een tienerpopconcert waren geplukt. Amalia, gehuld in een knalgeel broekpak, leek meer op een bouwvakker dan op een toekomstige koningin. Alexia koos voor een felgroene jumpsuit die haar leek te veranderen in een buitenaards wezen. En Ariane? Die had blijkbaar een weddenschap verloren, want haar outfit was een regelrechte crime tegen de mode.

Kortom, de koninklijke familie heeft ons tijdens Koningsdag weer eens laten zien hoe je eruit kunt zien als een complete stijlloze faalhaas. Volgend jaar graag een beetje meer smaak, en iets minder inspiratie van de plaatselijke carnavalswinkel.

Bron: NU.NL – Dit droegen Máxima, Amalia, Alexia, Ariane en Willem-Alexander op Koningsdag