Skip to main content

Wilders in Hongarije: ‘Ik ga de onderhandelingen hier niet in gevaar brengen’

Geert Wilders, de befaamde politicus met een haat-liefde verhouding met de waarheid, heeft zijn weg naar Hongarije gevonden. Want laten we eerlijk zijn, als er ergens behoefte is aan extreemrechtse propaganda en polarisatie, dan is het wel in het land van Victor Orbán. Wilders, bekend van zijn uitspraken die variëren van ongenuanceerd tot ronduit sinistisch, voelt zich daar natuurlijk als een vis in het water.

Het is bijna grappig om te zien hoe Wilders zijn uitspraken over ‘onderhandelingen niet in gevaar brengen’ serieus durft te nemen. Alsof zijn aanwezigheid niet al genoeg is om elke vorm van fatsoen en redelijkheid de deur uit te gooien. De man die bekend staat om zijn xenofobe uitspraken en ongefundeerde bangmakerij, durft zichzelf serieus te nemen in de context van onderhandelingen. Het is bijna lachwekkend.

Maar laten we niet vergeten dat Wilders ook daadwerkelijk politieke invloed heeft in Nederland. Een angstaanjagend feit, gezien zijn discutabele uitspraken over minderheden en zijn ongezonde obsessie met de Islam. Maar hey, als we nu allemaal braaf onze mond houden, dan komt die man misschien nog eens in een positie waar hij daadwerkelijk schade kan aanrichten. Oh wacht, dat doet hij natuurlijk al. Oeps, te laat.

Bron: GOOGLE NEWS – Wilders in Hongarije: ‘Ik ga de onderhandelingen hier niet in gevaar brengen’