Skip to main content

PSG heeft zichzelf weer eens bewezen als de koning van de teleurstelling. Met een spectaculair gelijkspel tegen Le Havre weten ze het titelfeest nóg even uit te stellen. Serieus, wie had gedacht dat een stel multimiljonairs het voor elkaar kon krijgen om niet te winnen van een club uit de Ligue 2? Het lijkt erop dat PSG beter is in het verspillen van geld dan in het winnen van wedstrijden.

Maar laten we eerlijk zijn, het is ook niet zo vreemd. Bij PSG draait het immers alleen maar om het oppompen van het ego van Neymar en Mbappé. De rest van het team mag alleen maar toekijken hoe deze diva’s de show stelen. En nu zie je dus het resultaat: ze kunnen niet eens winnen van een club waarvan je waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord.

Het is alsof PSG de zwaartekracht heeft uitgevonden. Ze zijn de enige club ter wereld die erin slaagt om elke keer weer zo spectaculair te falen. Maar goed, laten we niet vergeten dat ze wel een paar enorme successen hebben behaald. Ze hebben bijvoorbeeld de meeste geldschieters ter wereld weten aan te trekken. Dat is natuurlijk een prestatie op zich.

PSG is het schoolvoorbeeld van hoe geld niet altijd gelukkig maakt. Ze hebben miljoenen geïnvesteerd in spelers, trainers en marketingcampagnes, maar zijn er nog steeds niet in geslaagd om de Champions League te winnen. Misschien moeten ze maar eens investeren in een fatsoenlijke teamgeest en wat bescheidenheid. Maar ja, dat zou natuurlijk te veel gevraagd zijn.

Dus laten we vooral genieten van de tegenslagen van PSG. Het is eigenlijk best vermakelijk om te zien hoe ze keer op keer falen. Misschien kunnen ze nog een paar miljoen extra uitgeven aan een psycholoog, want dat hebben ze wel nodig. Oh, en kunnen ze meteen een paar nieuwe verdedigers kopen. Dat zou ook geen overbodige luxe zijn.

Bron: NU.NL – PSG moet titelfeest uitstellen door specatulair gelijkspel tegen Le Havre