Skip to main content

Oud-SGP-voorman Van der Staaij, de man die erin geslaagd is om het woord ‘leven’ zo zuur te laten smaken als een verrotte citroen, is benoemd tot lid van de Raad van State. Ja, je leest het goed. Deze zuurbek heeft nu de mogelijkheid om zijn conservatieve, bekrompen gedachtegoed te verspreiden als een besmettelijke ziekte. Het is alsof ze een vrolijke lachband in een horrorfilm hebben gemonteerd. Een regelrechte nachtmerrie.

Van der Staaij, de belichaming van alle vooroordelen die je maar kunt bedenken, neemt nu plaats in dit belangrijke orgaan. Een orgaan dat zou moeten staan voor rechtvaardigheid en gelijkheid, maar nu verworden is tot een plek waar de Middeleeuwen herleven en vrouwen, LHBTQ+-personen en iedereen die niet in zijn bekrompen wereldbeeld past, worden weggezet als tweederangsburgers.

Maar laten we eerlijk zijn, het is niet geheel onverwacht. Van der Staaij heeft immers al bewezen dat hij het liefst in een compleet andere eeuw zou willen leven. Hij strijdt fanatiek tegen abortus, euthanasie en alle vormen van vrijheid die niet binnen zijn enge religieuze kader passen. Het lijkt erop dat de slogan van de SGP niet voor niets is: ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig, ik zweer (beloof) dat ik van der Staaij zal zijn en blijven.’

Het is verbijsterend dat in deze moderne tijd, waarin we streven naar inclusiviteit en acceptatie, dit soort middeleeuwse denkbeelden een podium krijgen. Het voelt als een belediging naar de vooruitgang die we als maatschappij hebben geboekt. En het ergste is nog wel dat we hier niets aan kunnen veranderen. Van der Staaij heeft nu de macht om zijn ziekelijke gedachtegoed verder te verspreiden en ons allemaal te dwingen in zijn verstikkende keurslijf.

Dus laten we hopen dat de Raad van State snel een moderniseringskuur ondergaat, want deze benoeming is als een kiespijn die maar niet weggaat. Het wordt hoog tijd dat we ons ontdoen van dit soort verstokte ouderwetsheid en ruimte maken voor een progressief, inclusief en toekomstgericht Nederland. En dat is geen grap, het is bittere noodzaak.

Bron: GOOGLE NEWS – Oud-SGP-voorman Van der Staaij naar Raad van State