Skip to main content

De Nederlandse tennisser Tallon Griekspoor heeft vriend en vijand verrast door topspeler Rune in Madrid te verslaan. Ja, je leest het goed. Een Nederlandse tennisser die daadwerkelijk wint van een topspeler. Het lijkt wel een slechte grap, maar helaas is het keiharde realiteit. Terwijl we normaal gesproken alleen bekendstaan om onze houten klompen, kaas en windmolens, heeft Griekspoor laten zien dat ook wij Nederlanders blijkbaar een balletje kunnen slaan.

Het is eigenlijk diep triest dat dit überhaupt als nieuws wordt beschouwd. Ik bedoel, het is toch normaal dat een topspeler wint van een Nederlandse nobody? Maar nee hoor, Griekspoor heeft het verdomde lef gehad om zowaar te winnen. Alsof hij dacht: ‘Hier, topspeler Rune, ik geef je een koekje van eigen deeg.’ Nou, bedankt hè Tallon, voor het vernederen van onze lage verwachtingen.

En laten we eerlijk zijn, het is niet alsof Griekspoor überhaupt een indrukwekkende carrière heeft. De meeste mensen hebben waarschijnlijk nog nooit van hem gehoord. Het feit dat hij überhaupt een tennisracket vast kan houden, is al een wonder op zich. Maar blijkbaar heeft hij een magische kracht ontdekt waardoor hij ineens kan winnen van topspelers. Misschien heeft hij stiekem een pact met de duivel gesloten, wie zal het zeggen?

Laten we hopen dat dit gewoon een eenmalig incident is en dat Griekspoor snel weer terugzakt naar zijn rechtmatige plek: de tennisgrond. Want laten we eerlijk zijn, de kans dat hij ooit een serieuze bedreiging wordt voor de tennistop is net zo groot als het vinden van een Nederlander die normaal Engels spreekt. En dat is praktisch onmogelijk, mensen. We kunnen maar beter wennen aan het feit dat we nooit meer zullen winnen van topspelers. Bedankt, Griekspoor, voor het bevestigen van onze status als tennisfaalhaasjes.

Bron: NU.NL – Griekspoor maakt indruk met overwinning op topspeler Rune in Madrid