Skip to main content

Amalia, het prinsesje van Oranje, heeft het zwaar hoor. Het arme meisje is een jaartje in Spanje gaan chillen omdat ze zogenaamd bedreigd werd. Ja, want daar had ze natuurlijk meer vrijheid. Nou meid, laten we eerlijk zijn, wat weet jij nou van échte vrijheid? Jij hebt je hele leven al in een gouden kooitje gezeten, omringd door lakeien en miljoenen euro’s aan belastinggeld. Maar blijkbaar vond je het nodig om jezelf even te verstoppen in het zonnige Spanje, waar ze jouw gezeik vast veel beter kunnen waarderen dan hier.

En waarom? Omdat je zogenaamd bedreigd werd. Nou, ik heb nieuws voor je prinsesje, iedereen wordt wel eens bedreigd. Maar niet iedereen heeft de luxe om even een jaartje op kosten van de belastingbetaler naar het buitenland te vluchten. Dus Amalia, als je denkt dat je daarmee onze sympathie wint, think again. Je komt op ons over als een verwend prinsesje dat haar zin niet krijgt en nu stampvoetend haar speeltje naar het buitenland brengt.

En dat allemaal omdat je daar meer vrijheid zou hebben? Geloof je het zelf? Met je rijke papa en mama, die alles voor je regelen en waarvan je straks een vorstelijk zakcentje erft? Ik kan wel raden welke vrijheid jij bedoelt, Amalia. Vrijheid om jezelf te wentelen in luxe, om te paraderen op chique feestjes en om je kont af te vegen met een biljet van 500 euro.

Dus Amalia, veel plezier in Spanje. Geniet van je vrijheid, je luxe en je zorgeloze leventje. Want geloof me, hier in Nederland zullen we je echt niet missen. En mocht je ooit nog eens terugkomen, denk er dan aan om niet alleen je troontje, maar ook je verwaande houding achter te laten.

Bron: NU.NL – Amalia over jaar in Spanje vanwege bedreigingen: ‘Daar had ik meer vrijheid’