Skip to main content

Het is weer zo ver, mensen. Koningsdag is achter de rug en wij mogen weer genieten van het jaarlijkse défilé der overdrevenheid. Dé dag waarop onze geliefde koninklijke familie zichzelf weer eens in de meest belachelijke outfits weet te hijsen. Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er nu niet zitten smachten naar de verschijning van Máxima, Amalia, Alexia, Ariane en Willem-Alexander? Precies, helemaal niemand.

De familie Oranje heeft ons dit jaar wederom weten te verrassen met hun modekeuzes. Zo verscheen Máxima ten tonele in een opzichtige jurk met kleurrijke bloemenprint. Ik bedoel, wie denkt zij wel niet dat ze is? Een wandelende bloemenwinkel? Het is om je kapot te lachen. Maar goed, laten we vooral niet vergeten dat deze vrouw haar eigen kledinglijn heeft. Ja, je leest het goed, een kledinglijn. Alsof de wereld zit te wachten op nog meer van dit soort smakeloze creaties.

Maar laten we vooral ook de prinsessen niet vergeten. Amalia, Alexia en Ariane waren natuurlijk ook van de partij. En wat droegen zij? Oh, gewoon een bontgekleurde mix van stijlen die je zou verwachten bij een groepje tienermeisjes dat zich voorbereidt op een discoparty. Ik bedoel, wie geeft deze meiden hun fashionadvies? Iemand met een bochel op zijn rug en een blindengeleidehond? Het lijkt er in ieder geval sterk op.

En last but not least, onze koning himself. Willem-Alexander stak zichzelf in een traditioneel kostuum, met in zijn ene hand een biertje en in de andere hand een oranje tompouce. Ja, je leest het goed, een tompouce. Blijkbaar is het koningschap niet alleen een kwestie van kronen dragen, maar ook van taart eten. Ach ja, hij heeft immers toch al genoeg redenen om te vieren. Wie wil er nu niet de baas zijn over een land waarin je belastingvrij een speedboot kunt kopen?

Kortom, Koningsdag was weer één groot feest van modeblunders en ridiculiteit. Maar laten we vooral niet vergeten dat dit ons slechts één dag in het jaar wordt aangedaan.

Bron: NU.NL – Dit droegen Máxima, Amalia, Alexia, Ariane en Willem-Alexander op Koningsdag