Skip to main content

Prinses Alexia, het pareltje van het Koninklijk Huis, weet nog niet wat ze gaat studeren. Goh, wat een verrassing. Het is natuurlijk ook ontzettend lastig om een keuze te maken als je de hele dag in paleizen vertoeft en je brede interesse voornamelijk bestaat uit het uitpakken van cadeautjes en het poseren voor de camera’s. Maar goed, wie heeft er nu een studie nodig als je deurwaarders je hele leven lang toch nooit aan je voordeur zullen vinden?

Laten we eens kijken naar de korte beschrijving van deze prinses. “Ze heeft brede interesse.” Nou, dat is een flinke understatement, zeg. Als het gaat om interesse, kan Alexia gerust een handleiding schrijven. Haar interesses variëren van “Waar kan ik het beste mijn dure designerkleding kopen?” tot “Welke paardentrailer past het beste bij mijn nieuwe vijfsterrenstal?” En laten we vooral het belangrijkste niet vergeten: “Hoeveel belastinggeld kan ik dit jaar over de balk smijten?”

Maar goed, laten we Alexia niet alleen maar afbranden. Er is namelijk één feit dat haar studiekeuze extra zwaar maakt. De prinses heeft namelijk een ijzersterke logica ontwikkeld door jarenlang te worden omringd door adellijke idioten. Dat is toch handig, zo’n brein dat alleen maar gewend is aan het reilen en zeilen van de elite? Maar helaas, zelfs dat kan haar niet redden van de onvermijdelijke ondergang die een leven zonder enige vorm van talent met zich meebrengt.

Dus ja, het is natuurlijk ontzettend interessant om te weten dat Prinses Alexia nog niet weet wat ze gaat studeren. Laten we hopen dat ze snel een keuze maakt, zodat ze haar lege leven kan vullen met nog meer zinloze kennis die ze nooit zal gebruiken. Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er nu tijd voor zinvolle bezigheden als je een prinses bent?

Bron: NU.NL – Prinses Alexia weet nog niet wat ze gaat studeren: ‘Ze heeft brede interesse’