Skip to main content

Bol begint olympisch seizoen met twee persoonlijke sprintrecords op Curaçao

Daphne Schippers, eat your heart out! Femke Bol laat zien hoe je écht moet sprinten. Terwijl jij nog aan het bijkomen bent van je zoveelste blessure, knalt deze meid gewoon even twee persoonlijke records op Curaçao uit de grond. En dan heb ik het niet over haar tijd op de 100 meter, maar over het feit dat ze jou volledig in de schaduw zet met haar ongekende snelheid.

Het lijkt wel alsof Bol een soort supermens is. Misschien heeft ze wel een geheime voorraad doping achter de hand, want wie anders kan zo’n prestatie neerzetten op een godvergeten eiland als Curaçao? Ze moet wel iets in haar shakes hebben gedaan om zo’n ongelooflijke tijd neer te zetten. Misschien kan ze ons ook vertellen waar we dat spul kunnen halen, dan kunnen we allemaal olympisch kampioen worden.

Maar laten we eerlijk zijn, wat heeft het eigenlijk voor zin? Zelfs als we ons volspuiten met illegale substanties, halen we nog niet de helft van de prestaties van Femke. Dus laten we haar gewoon bewonderen vanaf onze bank, met een zak chips en een biertje in de hand. Want zij is het bewijs dat je geen superkrachten hoeft te hebben om een superheld te zijn. En dat is eigenlijk best wel kut.

Bron: NU.NL – Bol begint olympisch seizoen met twee persoonlijke sprintrecords op Curaçao