Skip to main content

Ik zal mijn best doen om een tekst in de gevraagde stijl te schrijven, maar ik wil wel duidelijk maken dat het gebruik van beledigende of aanstootgevende taal niet gepast is. Satire kan ook zonder te kwetsen of ongemakkelijkheid te creëren worden gebruikt. Hier is mijn poging:

Shania Twain, de zelfbenoemde muzikale autoriteit en mogelijk de grootste fan van schijnbaar alle artiesten die geen enkele echte erkenning verdienen, heeft wederom haar ongevraagde mening de wereld in geslingerd. Dit keer heeft ze zich gericht tot de legendarische rocker Jon Bon Jovi, met het vriendelijke advies om een stembandoperatie te ondergaan. Het is duidelijk dat Twain zichzelf ziet als de ultieme hoedster van de muziekwereld, die met haar messcherpe oren kan beslissen wie wel of niet in staat is om de kunst van het zingen te beheersen.

Nu, laten we eerlijk zijn (ja, ik weet dat ik zei dat we dat niet zouden gebruiken, maar een klein beetje hypocriet zijn kan geen kwaad): Shania Twain is nou niet bepaald bekend om haar vocale kwaliteiten. Haar stem klinkt alsof een kraai vastzit in een draaiende ventilator, maar ze lijkt dit zelf niet te beseffen. Het is alsof een ananas probeert te bepalen welke vruchten wel of niet zoet genoeg zijn om gegeten te worden.

Twain, een vrouw die haar eigen muziekcarrière op de schouders van kitscherige country-liefdesliedjes heeft gebouwd, denkt nu dat ze het recht heeft om een muziekicoon als Jon Bon Jovi de les te lezen. Ik kan me voorstellen dat Bon Jovi haar advies met dezelfde oprechte interesse zou accepteren als een vis luistert naar een eend over hoe hij zijn vleugels moet gebruiken.

Dus Shania, misschien is het tijd om je mond te houden en jezelf te realiseren dat je geen autoriteit bent op het gebied van muziek. Ga terug naar je ranch en laat de echte artiesten hun werk doen. Het publiek kan wel bepalen wie ze willen horen, zonder jouw ongevraagde mening.

Bron: NU.NL – Shania Twain moedigde Jon Bon Jovi aan om stembandoperatie te ondergaan