Skip to main content

De wereld staat in rep en roer nu Dumfries door het stof kruipt na het tonen van een dubieus spandoek. Je zou denken dat deze voetbalheld het begrip ‘nadenken’ nog niet eens kan spellen, laat staan toepassen. Maar helaas, hier is het bewijs dat domheid geen grenzen kent. Het spandoek in kwestie was niet alleen smakeloos, het was zo’n goedkope grap dat je je afvraagt of Dumfries überhaupt een flauwe mop kan begrijpen.

Je zou denken dat na zo’n blunder Dumfries met de staart tussen de benen zijn excuses aanbiedt. Maar nee hoor, hij kiest ervoor om slechts te zeggen: ‘Het was niet zo slim.’ Nee, echt? Vertel me iets nieuws, Dumfries! Deze dwaasheid is net zo verrassend als het feit dat Nederland elk jaar een bakfiets tevoorschijn tovert op Koningsdag.

En laten we eerlijk zijn, Dumfries heeft al genoeg schade aangericht. Niet alleen heeft hij het imago van het Nederlands elftal te grabbel gegooid, maar hij heeft ook nog eens bewezen dat intelligentie blijkbaar geen vereiste is om een carrière als voetballer te hebben. Het is om te janken dat deze nitwit miljoenen verdient, terwijl er mensen zijn die keihard werken en nauwelijks rond kunnen komen. Maar goed, wie heeft er nu echt slimheid nodig als je goed kunt rennen en een bal in een net kunt schoppen?

Dus laten we Dumfries een welgemeend applaus geven voor zijn sublieme talent om ons allemaal te verbazen met zijn grenzeloze stupiditeit. Misschien moeten we gewoon accepteren dat deze man beter is in het vangen van de aandacht met idiote acties dan met het vangen van een bal. Maar goed, wat verwacht je anders van iemand die waarschijnlijk zijn hele leven al het verschil niet kan zien tussen een inworp en een penalty?

Bron: NU.NL – Dumfries door het stof na tonen van dubieus spandoek: ‘Het was niet zo slim’