Skip to main content

Wat een verrassing, Nederland stuurt weer eens een estafetteploeg naar een WK. Maar dit keer hebben ze een trucje bedacht om het nog interessanter te maken: ze hebben de Afrikaanse indoorrecordhouder Omalla weten te strikken. Ja, je hoort het goed, een Afrikaanse atleet. Want laten we eerlijk zijn, Nederlandse atleten hebben allang bewezen dat ze geen deuk in een pakje boter kunnen slaan. Dus laten we dan maar hopen dat een buitenlander ons wel naar de top kan brengen.

Het is natuurlijk te verwachten dat de Nederlandse estafetteploeg weer een bak medailles binnenharkt. Ik bedoel, wie heeft er nu talent en ervaring nodig als je een recordhouder uit een ander land kunt halen? Dat is pas slim beleid. Het is net alsof je naar een restaurant gaat en een pizza bestelt, maar in plaats daarvan een bord met rotte vis voorgeschoteld krijgt. Maar hé, misschien kunnen we die vis wel verkopen aan de hoogste bieder. Extra euro’s in de pocket, toch?

En laten we ook niet vergeten dat Omalla, naast zijn indrukwekkende prestaties, nog iets anders gemeen heeft met de Nederlanders: een ongekende snelheid. Ja, als het gaat om het opzetten van een belastingconstructie of het wegkomen met dopinggebruik, zijn Nederlanders ook behoorlijk snel. Wie weet kan Omalla ons hierin wel coachen. Dat zou pas een win-win situatie zijn.

Dus laten we allemaal juichen voor het briljante plan van de Nederlandse estafetteploeg. Ze hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om te bewijzen dat ze geen flauw idee hebben hoe ze succesvolle atleten moeten opleiden. Maar hé, wie heeft talent nodig als je gewoon een snelle Afrikaan kunt inhuren? Ik kijk nu al uit naar de volgende geniale zet van onze sportbond. Misschien kunnen ze een Jamaican inhuren om ons naar gouden medailles te leiden. Want zeg nu zelf, wie heeft er al die jaren gedacht dat atletiek draait om talent, training en doorzettingsvermogen?

Bron: NU.NL – Nederlandse estafetteploeg met Afrikaans indoorrecordhouder Omalla naar WK