Skip to main content

Als je dacht dat de Spaanse tennisgod Rafael Nadal onverslaanbaar was, dan heb je het mooi mis. Nadal, die bijna net zo vaak op de tennisbaan te vinden is als Geert Wilders in de Tweede Kamer, werd voor de tweede keer in twee dagen vernederd op de Masters in Madrid. Als je denkt dat dit eenmalig is, dan heb je zeker een roze bril op, maar laten we wel wezen, het is natuurlijk ook niet makkelijk om met zulke gespierde armen een racket vast te houden.

Met zijn wilde manen en strakke broekje betreedt Nadal keer op keer de tennisbaan, als een soort Griekse god op zoek naar zijn volgende slachtoffer. Maar zelfs Hercules zou zijn handen vol hebben aan zijn tegenstanders, die vastberadener zijn dan een Botox-verslaafde in een schoonheidssalon. Nadal, de man die in zijn vrije tijd waarschijnlijk elke taal op Duolingo probeert te leren, lijkt echter steeds meer op een toerist die verdwaald is in een labyrint van falen.

Het enige wat Nadal nog harder slaat dan een tennisbal, zijn de harten van zijn fans die elke keer weer reikhalzend uitkijken naar zijn overwinningen. Maar laten we wel wezen, de enige reden waarom hij zoveel punten haalt, is omdat hij als een ware Casanova rondrent op de tennisbaan en zijn tegenstanders verleidt met zijn sluwe slagen. Het is net alsof hij zijn racket gebruikt als een toverstafje, waarmee hij elke tegenstander in een konijn verandert dat gevangen zit in de koplampen van Nadal’s onmiskenbare talent.

Dus laten we stoppen met deze hype rondom Nadal en de echte problemen van de wereld aanpakken. Want laten we eerlijk zijn, een tenniswedstrijd verliezen is natuurlijk niets vergeleken met de ellende die zich afspeelt in de wereld. Dus Rafael, trek je strakke broekje op en ga iets nuttigs doen. Misschien een baan als clown, want met al die grappen die je uithaalt op de tennisbaan, zou je ongetwijfeld succesvol zijn in het circus.

Bron: NU.NL – Tweede partij in twee dagen wordt Nadal te machtig op Masters Madrid