Skip to main content

Dus daar zat onze grote voetbalvisionair, PSV-trainer Bosz, zich op een bedje van zelfingenomenheid te vergrijpen aan een quinoasalade terwijl Feyenoord punten liet liggen alsof het confetti was op hun eigen verjaardagsfuifje. Geen flauw benul hebbende omdat meneer “zat in een restaurant”. Wat is dit, high tea met Louis van Gaal in een sterrentent terwijl de Eredivisie in brand staat?

Laat me raden, het was zeker zo’n hip vegan tentje waar de havermelk latte’s stiekem tranen van Feyenoord-supporters zijn, gezouten met het zweet en de angst van de concurrentie. Want ja, zo voelt het om topvoetbal met oogkleppen op te volgen. Het kan Bosz zijn flamboyante weekend blijkbaar niet verpesten dat Feyenoord ergens op een veldje de pot verprutst. Prioriteiten, mensen.

Wel lekker makkelijk trouwens, de stress van de Eredivisie even ontwijken door je te verstoppen tussen de avocado’s en smoothiebowls. “Oh, Feyenoord heeft punten laten liggen? Goh, dat kreeg ik helemaal niet mee tussen mijn twee gangen door”. Alsof de bitterballen en lokale pils tijdens een barre voetbalzondag ooit zijn versmaad door de ware liefhebbers van het spelletje.

Maar goed, Bosz zit daar dan, ergens in culinair Nirvana, terwijl zijn job toch echt op gras hoort te zijn, niet op gegrilde groenten. Een coach die de prestaties van zijn concurrenten volgt door de menukaart heen, ja, dat straalt autoriteit uit. Vergeet de filmavonden en tactische besprekingen, laten we het competitieschema naast de wijnkaart leggen, vrienden.

En dan vragen we ons af waarom het Nederlandse voetbal soms lijkt te wankelen op de benen van een lamgeslagen flamingo. Misschien, héél misschien, omdat sommige figuren aan het roer liever de amuse proeven dan de bittere pil van de realiteit slikken. Proost, Bosz. Op het verlies dat je miste omdat de crème brûlée net op tafel kwam.

Bron: NU.NL – PSV-trainer Bosz kreeg puntenverlies Feyenoord niet mee: ‘Zat in een restaurant’